Close

Binnenschilderwerk

Door uw woning mooi te laten schilderen kunt u het een prachtige uitstraling geven. Het creƫert een sfeer in huis waar u zich prettig bij voelt. Daarnaast ziet een goed geschilderde woning er natuurlijk veel netter uit.

Ook blijven kozijnen, deuren, trappen en muren in goede staat dankzij het schilderwerk. Het is dus niet alleen maar mooi, maar ook zeer nuttig. Dat goed schilderwerk van grote waarde is mag duidelijk zijn. Vooral het binnenschilderwerk is belangrijk voor de sfeer van een huis. U kunt met verschillende kleuren iedere kamer een eigen uitstraling geven.

Hoe duur is binnenschilderwerk?

Binnenschilderwerk hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Vooral wanneer u uw wanden en plafonds laat spuiten of sausen vallen de prijzen erg mee. Dit zijn de goedkoopste manieren om binnen het schilderen te laten doen. U betaalt hierbij meestal per vierkante meter. Wat precies de prijzen zijn verschilt natuurlijk per schilder. Ook de periode waarin u de werkzaamheden laat uitvoeren kan een verschil in prijs maken.

Zo zijn schilders in de winter vaak goedkoper, dan tijdens de zomer. Gemiddeld genomen kost het spuiten 6 tot 10 euro per vierkante meter. Sausen kost u gemiddeld genomen 10 tot 15 per vierkante meter. U kunt dus aan de hand van de oppervlaktes die u wilt laten schilderen zelf een inschatting maken van de kosten. Voor het echte schilderwerk kunnen er prijzen per vierkante meter of per uur worden gerekend. Voor deuren en kozijnen betaalt u meestal per uur, omdat dit meer precisie vergt bij het schilderen. Per vierkante meter betaalt u binnen meestal tussen de 30 en de 35 euro per vierkante meter. Als u zaken laat schilderen die wat meer aandacht nodig hebben betaalt u waarschijnlijk een uurloon. Dat ligt meestal tussen de 35 en 40 euro per uur.

Schildersbedrijven vergelijken?

Benader schildersbedrijven uit uw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw klus. Gratis en vrijblijvend.