Close

Houtrot renovatie

Houtrot is erg vervelend en kan voor grote schade zorgen. Het is daarom ook belangrijk om deze problemen op tijd en op een goede manier te verhelpen. Dat is mogelijk door middel van houtrot renovatie. ‘Renovatie wat een onzin!’ zult u misschien denken, maar niets is minder waar. Vaak is het veel verstandiger om houtrot te verhelpen met renovatie in plaats van het geheel te vervangen. Een deur of kozijnen vervangen is vaak niet nodig en ook vaak veel duurder dan de bestaande bouwdelen met houtrot te behandelen.

Er is veel mogelijk op dit gebied en uw woning blijft er als nieuw uitzien. Er is werkelijk geen verschil te zien tussen een goed gerenoveerd kozijn en een nieuw kozijn.

Hoe wordt houtrot gerenoveerd?

Houtrot renovatie werkt als volgt. Het hout dat is aangetast wordt verwijderd door het uit de rest van de constructie te vrezen. Er blijft na zo een ingreep dus slechts gezond hout achter. Na deze eerste stap wordt het hout een aantal keer voorbehandeld. Daarna kan het gedeelte waar eerst het verrotte hout zat opgevuld worden. Dat gebeurt met epoxy hars. Deze hars kan volledig in model gebracht worden, waardoor het precies de structuur en vorm aan kan nemen van het origineel. Na dit proces van renoveren zal uw woning er weer als nieuw uitzien. Ook is dit vaak goedkoper dan al het hout in het geheel vervangen. Het renoveren van houtrot is dus vaak een hele interessante optie.

Voorkom houtrot

Wat ook belangrijk is, is om in de toekomst houtrot te voorkomen. Een vakman kan u daar ook mee helpen. Wat kunnen de oorzaken zijn van houtrot? Tot de mogelijkheden behoren onvoldoende ventilatie, slechte beglazing, waardoor er vocht naar binnen komt of een slechte staat van de verf.

Schildersbedrijven vergelijken?

Benader schildersbedrijven uit uw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw klus. Gratis en vrijblijvend.