Close

Prijzen

Zoals u weet is het erg belangrijk om regelmatig uw woning te schilderen. Zowel binnen als buiten het huis is het belangrijk om het schilderwerk in goede staat te houden. Het ziet er mooier uit, maar het verlengd ook de levensduur van bijvoorbeeld deuren en kozijnen. Maar wat zijn eigenlijk de prijzen van een schilder? Dat verschilt natuurlijk per schilder en er zitten ook prijsverschillen tussen verschillende werkzaamheden. Hier kunt u wat meer lezen over de prijzen van een schilder.

Binnen schilder

De binnen schilder is goedkoper dan de buitenschilder. Over het algemeen wordt er gewerkt in prijzen per vierkante meter of wordt er een uurloon gerekend. Bij grote oppervlakten zoals muren en plafonds wordt vaak de prijs in vierkante meters gerekend, terwijl bij precisie werk een uurloon eerder de norm is. Onder precisie werk wordt onder andere het schilderen van kozijnen en deuren verstaan. Gemiddeld liggen de prijzen per vierkante meter op €30 tot €35 euro. De prijzen per uur liggen meestal tussen €35 en €40. Spuitwerk en sauswerk is goedkoper, dat kost gemiddeld tussen de €6 tot €15 per vierkante meter.

Buiten schilder

De buiten schilder is wat duurder. Dat komt doordat zijn materialen vaak duurder zijn en ook omdat hij meer werk heeft. Hij moet bijvoorbeeld eerst een stijger bouwen. Wat zijn hier de prijzen van de schilder? De buiten schilder rekent gemiddeld een prijs van €35 tot €40 euro per vierkante meter. Zijn uurloon ligt iets hoger dan dit. Per uur rekent deze schilder meestal tussen de €40 en €50 euro.

Wilt u het goedkoper?

U kunt natuurlijk altijd offertes aanvragen en de prijzen vergelijken. Dat kan u veel geld besparen. De offertes zijn gratis en zit u nergens aan vast. Ook kunt u in de winter vaak nog extra korting krijgen.

Schildersbedrijven vergelijken?

Benader schildersbedrijven uit uw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw klus. Gratis en vrijblijvend.