Close

Schilder inhuren

Dan is het een goed idee om een schilder in te huren. Een vakman kan u precies aanraden welke materialen u het beste kunt gebruiken. Verder kan hij ook gelijk beoordelen wat allemaal bijgewerkt moet worden en wat bijvoorbeeld nog wel een jaartje kan wachten.

Daarnaast zal de vakman ook altijd zijn werk perfect afleveren, waardoor je het mooiste resultaat krijgt. Er zijn dus meerdere redenen om een schilder in te huren. Wat ook prettig is, is dat u er zelf niet mee aan de slag hoeft. Dat kan een hele geruststelling zijn als u zelf niet zo handig bent met dit soort zaken.

Nu nog goedkoop

Ook is een schilder inhuren op dit moment nog tegen gunstige omstandigheden mogelijk. Zo krijgt u subsidie op het BTW tarief en betaalt u geen 21% BTW, maar slechts 9% BTW. Dat kan een reden zijn om zo snel mogelijk een professionele schilder in te schakelen en niet langer te wachten. Er bestaat namelijk een kans dat volgend jaar dit verlaagde BTW tarief niet langer van toepassing zal zijn op schilderwerk. In dat geval zal een schilder veel duurder worden. Om de kosten nog extra te drukken kunt u ook overwegen om een winterschilder in te schakelen. De winterschilder biedt meestal mooie kortingen om voldoende klussen binnen te halen. Wanneer u deze twee voordelen combineert is het heel wel mogelijk om voor een schappelijke prijs schilderswerkzaamheden uit te laten voeren.

Wat kost dat dan?

De prijzen verschillen uiteraard per bedrijf en per werkzaamheden. Zo is de buitenschilder gemiddeld genomen duurder, dan de binnenschilder. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de kosten kunt u het beste bij een aantal lokale bedrijven een offerte aanvragen.

Schildersbedrijven vergelijken?

Benader schildersbedrijven uit uw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw klus. Gratis en vrijblijvend.