Close

Subsidie behangen

Uw woning of bepaalde kamers in uw woning laten behangen kan erg leuk zijn. Op deze manier kunt u uw woning helemaal in uw eigen smaak inrichten. Uw favoriete kleur of bepaalde mooie patronen, alles is mogelijk. Op deze manier kunt u uw woning er precies zo uit laten zien als waar u zich prettig bij voelt. Maar al dat moois kost natuurlijk ook wat en dat kan de pret al snel drukken. Gelukkig kunt u subsidie op het behangen krijgen. Hoe zit dat precies?

Subsidie op het behangen

Deze subsidie kunt u krijgen wanneer uw woning twee jaar of ouder is. In dat geval valt het behangen onder het BTW tarief van 9% en niet, zoals normaal, onder het 21% tarief. Dat betekent dat u flink goedkoper uit kunt zijn bij het behangen van uw woning. Het verlaagde tarief geldt namelijk niet slechts voor het behangen op zich, maar ook voor de gebruikte materialen. De rollen, de lijm en de rest vallen ook onder de subsidieregeling. Daarnaast moet er natuurlijk ook van alles gebeuren voor er daadwerkelijk kan worden begonnen met behangen. Ook deze voorbereidingswerkzaamheden vallen onder het verlaagde BTW tarief van 9%. Deze subsidie op behangen zal u dus een flink bedrag schelen, dat u bespaart.

Mogelijkheden

Doordat u deze subsidie kunt krijgen is er misschien in een keer veel meer mogelijk. De kosten vallen lager uit en daardoor kunt u misschien wel die ene mooie rol behang betalen. U krijgt dus de mogelijkheid om uw droomhuis te realiseren voor een behoorlijk veel aangenamere prijs. Dat is wel zo prettig. Daarnaast verschaft u de behanger ook nog eens werk en dat is alleen maar mooi meegenomen. Informeer eens wat de prijzen precies zullen zijn. U kunt dit bijvoorbeeld doen door offertes aan te vragen.

Schildersbedrijven vergelijken?

Benader schildersbedrijven uit uw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw klus. Gratis en vrijblijvend.