Close

Subsidie huis schilderen

Wanneer het tijd is om uw huis te schilderen kunt u het best even voorbereiden wanneer dat het beste kan gebeuren. Dat is niet enkel en alleen omdat u ook ruimte in uw agenda moet vinden, maar het kan u ook geld besparen.

Het is namelijk onder bepaalde omstandigheden mogelijk om een subsidie om het huis te schilderen te krijgen. Heeft u een woning ouder dan twee jaar? Voor de meeste mensen gaat dit op en dat betekent dat ook u waarschijnlijk recht hebt op de subsidie om het huis te schilderen. Wat houdt dit precies in?

De subsidie

Voor schilderwerk aan woningen ouder dan twee jaar geldt de regeling dat er sprake is van een verlaagd BTW. U betaalt voor het schilderen van uw woning in dit geval slechts 9% BTW. De subsidie houdt dus een verlaging in van het normale BTW tarief van 21% naar 9%.

Ook alle handelingen die nodig zijn voor de schilderswerkzaamheden en de gebruikte materialen vallen onder de subsidie om het huis te schilderen. Maar dingen die te ver af staan van deze schilderswerkzaamheden vallen niet onder de regeling. Stel dat uw kozijnen worden geschilderd en er worden ook nieuwe ramen aangebracht. Dan valt het eerste wel onder de regeling, maar het tweede niet.

Extra subsidie

Als u slim bent dan kijkt u of er een schilder bij u in de buurt ook kortingen aanbiedt in de winter. U ontvangt daarmee eigenlijk een extra subsidie, want u krijgt de subsidie van de belasting en een extra korting van de schilder. Tijdens de winter hebben schilders namelijk vaak te weinig werk. Om deze reden willen zij opdrachtgevers stimuleren om toch schilderwerk uit te laten voeren.

Schildersbedrijven vergelijken?

Benader schildersbedrijven uit uw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw klus. Gratis en vrijblijvend.