Close

Subsidie schilderwerk

Wat u misschien wel wist is dat u dit jaar maar 9% BTW hoeft te betalen voor schilderwerk. Maar wat u misschien nog niet wist is dat u daarnaast ook subsidie van een schildersbedrijf kunt krijgen. Deze korting of ook wel winterpremie genoemd stimuleert opdrachtgevers om de schilder in de winter aan het werk te zetten.

Als u in de winter de werkzaamheden uit laat voeren krijgt u subsidie van het schildersbedrijf, dat kan voor u een grote korting betekenen. Hoe hoog die korting precies is hangt af van het schildersbedrijf. De korting kan tot wel 30% oplopen.

Waarom ’s winters schilderen?

Veel schilders hebben in de winterperiode werk tekort, terwijl zij in de zomerperiode vaak teveel werk hebben. Dat is een probleem dat helemaal niet hoeft te bestaan, want schilders hebben allerlei middelen om ook ’s winters hun werk goed uit te kunnen voeren. Om opdrachtgevers toch te stimuleren schilderwerk in de winter uit te laten voeren, krijgt u een subsidie van het schildersbedrijf. Met andere woorden: de winterschilder komt langs en dat is lekker goedkoop.

Dubbele korting

Vooral wanneer u een hoge korting krijgt tijdens de wintermaanden en daarnaast de werkzaamheden voor het verlaagde BTW tarief uit kunt laten voeren, bent u erg goedkoop uit. In dat geval krijgt u dus eigenlijk een dubbele korting. Ten eerste een korting op uw BTW en ten tweede een korting van de schilder, omdat u zo vriendelijk bent hem in de winter aan het werk te zetten. Als uw woning wel een schilderbeurt kan gebruiken, doet u er goed aan hier rekening mee te houden. Het kan namelijk een flink verschil in de prijs uit maken als u de werkzaamheden even tot de winter uitstelt. Wilt u precies weten hoeveel het scheelt? Dan kunt u natuurlijk altijd even informeren bij een schildersbedrijf.

Schildersbedrijven vergelijken?

Benader schildersbedrijven uit uw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw klus. Gratis en vrijblijvend.