Close

Subsidie winterschilder

Ja, waarom niet? Of beter gezegd, juist in de winter schilderen! Tijdens de winterperiode van 21 november tot 21 maart kunt u namelijk fors besparen op de kosten van schilderwerk. Dit wordt ook wel de subsidie van de winterschilder genoemd. De kortingen kunnen hoog oplopen en dat betekent voor u een zeer gunstige prijs voor het schilderwerk. De winterschilder is een aantrekkelijk alternatief voor mensen die niet per se in de zomer willen schilderen. Wat houdt nu eigenlijk deze subsidie van de winterschilder in?

De winterschilder

Tijdens de winterperiode hebben schilders normaal gesproken minder werk en zitten ze soms zelfs thuis, omdat er niets te doen is. Dat is uiteraard geen ideale situatie. Om deze situatie te verhelpen bieden schildersbedrijven tijdens de winterperiode mooie kortingen. Daardoor wordt het voor u heel aantrekkelijk om juist tijdens de winter uw woning of andere zaken te laten schilderen. Het maakt geen verschil of het nu om schilderwerk binnens- of buitenshuis gaat. Tijdens de winter heeft de schilder namelijk allerlei middelen om toch goed zijn werk te kunnen doen. Hij beschikt bijvoorbeeld over verf waarmee hij ook bij lage temperaturen kan schilderen. Ook is het mogelijk de wanden te beschermen tegen neerslag.

De subsidie

De subsidie van de winterschilder kan oplopen tot 30% korting op het gehele bedrag. Hoeveel korting u precies krijgt verschilt per schilder. Veel gehanteerde percentages zijn 5, 10, 20 of 30 procent korting. Informeer eens bij lokale schilders hoeveel de winterschilder bij hun kost. Op die manier kunt u de subsidie die u ontvangt vergelijken. Om precies te weten waar u op kunt rekenen, kunt u offertes aanvragen. Let er wel op dat deze gratis en vrijblijvend zijn. Dan zit u nergens aan vast en kunt u in zee gaan met de schilder die het meest aantrekkelijke aanbod heeft.

Schildersbedrijven vergelijken?

Benader schildersbedrijven uit uw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw klus. Gratis en vrijblijvend.