Close

Subsidie woning schilderen

Het onderhoud aan uw woning is van groot belang. Als u uw woning niet regelmatig goed laat schilderen, dan kan dat betekenen dat er van alles gaat rotten in uw huis. Daarnaast is een slecht onderhouden huis ook veel minder waard. Mocht u dus uw woning willen verkopen, dan kunt u er maar beter voor zorgen dat deze in goede staat is.

Een andere belangrijke reden om het schilderwerk in orde te hebben is de uitstraling en het woonplezier. Een buurt waar de woningen er goed uitzien is een prettige woonomgeving. Ook u wilt niet in een bouwval wonen? Nee, natuurlijk niet. Maar misschien hebt u het idee dat schilderen te duur is. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn en hier kunt u lezen waarom niet.

Subsidie op schilderwerk?

Het is mogelijk om een subsidie om uw woning te schilderen te ontvangen. Sterker nog u kunt zelfs twee subsidies krijgen als u slim bent. In dat geval kunt u voor een zeer schappelijke prijs uw woning laten schilderen en kunt u ook in een goed onderhouden woning leven. En dat is wel zo prettig. U kunt gebruik maken van de winterschilder. Dit is een subsidie om uw woning te schilderen in de winter. U doet de schilder daar een groot plezier mee, door hem werk te verschaffen in de winterperiode. Hij doet u daar weer een groot plezier mee door u een flinke korting te verschaffen. In sommige gevallen kunt u wel 30% korting op het gehele bedrag krijgen. Wat is dan die andere subsidie om uw woning te schilderen? De tweede subsidie kunt u krijgen voor schilderwerk aan uw woning, wanneer uw woning ouder dan twee jaar is. In dat geval betaalt u slechts 9% BTW in plaats van 21% BTW. Dan bent u lekker goedkoop uit.

Schildersbedrijven vergelijken?

Benader schildersbedrijven uit uw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw klus. Gratis en vrijblijvend.