Close

Subsidies en tarieven in België

Ook in België kunt u van tijd tot tijd een subsidie krijgen op schilderwerk, ook wel Belgische schildersbedrijf premies genoemd.

Alle zaken te regelen

Wanneer u wilt verhuizen zijn er heel wat zaken die u zult moeten regelen. Allereerst is er natuurlijk het papierwerk. In de economie van vandaag is het gebleken dat zowel het kopen als het verkopen van een huis een behoorlijk pittige opgave kan blijken. Eentje die lang niet iedereen zomaar goed afgaat en daar wilt u natuurlijk hulp bij hebben. Deze is er uiteraard in de vorm van allerlei specialisten. De volgende stap die u moet ondernemen is het vertrek klaar maken van uw inboedel. Hoe gaat u alles verhuizen? Gaat alles in dozen in één rit per verhuiswagen of pakt u het zelf allemaal op en rijdt u op en neer met een personenwagen? Het zijn keuzes die gemaakt moeten worden.

Nieuw is beter

Wanneer u eenmaal daarmee klaar bent is er uiteraard de nieuwe woning. De staat waarin deze wordt opgeleverd moet te allen tijden besproken worden met uw makelaar of verhuurder. Aan de hand daarvan weet u precies waar u aan toe bent en hoeft u zich geen zorgen te maken over dingen die u niet had kunnen voorzien. Als u weet dat er een vloer in gelegd moet worden, dan kunt u zich hier op voorbereiden. Als u weet dat u nog een muur of twee moet schilderen, dan kunt u zich daar ook op voorbereiden. Echter, het kan prettig zijn om hier specialisten voor in te schakelen.

Overal te vinden

En dergelijke specialisten zijn gelukkig overal te vinden. Voor laatst genoemde klus, het schilderen, kan het een goed idee zijn om schilderbedrijf België in te schakelen. Deze specialisten hebben technieken over generaties ontwikkeld die enkel verfijnd worden. Het zijn efficiënte en geduchte schilders die maar al te goed weten dat een thuis begint bij een prettig kleurtje op de muur. Dus schakel nu nog de hulp in van hen die maar al te goed weten hoe.

Alles goed voor de dag

Het liefst komen we allemaal zo goed mogelijk voor de dag. Dat is waar voor u en uw buurman. Zeker in een samenleving als de onze hechten we veel waarde aan wat anderen mogelijkerwijs van ons denken. Het is een behoorlijk ding, en daarom zijn we er ook best wel veel mee bezig. Dit rijkt niet alleen tot ons eigen voorkomen, maar ook die van ons huis. Hoe vaak heeft u wel niet gehoord over dat ene huis aan het einde van de straat dat er zo verloederd bij staat? Dat is toch iets wat u het liefst wilt voorkomen, en daarom is het niet eens zo’n gek idee om eens in de zoveel tijd een schilder te laten komen.

Mooie kleuren

Deze schilder kan uw huis van de beste kleuren voorzien om ervoor te zorgen dat alles er weer spik en span voor staat. Maar het kan ook leiden tot een behoorlijke kostenpost. En het laatste wat u natuurlijk wilt is dat u klauwen met geld betaalt aan iets dat u eigenlijk al niet zag. Maar niet getreurd, er zijn ideale oplossingen voor zaken als deze. Een schilder wordt uiteraard in de zomer vooral aan het werk gezet. Maar ook in de winter klussen zij vaak nog wat bij, als zijnde een winterschilder.

Goedkoop de beste; de winterschilder?

Een winterschilder werkt voor lagere tarieven dan de gebruikelijke schilder. Dit voornamelijk om de simpele reden dat het ’s winters minder aantrekkelijk is om een schilder in de huren. Ideaal voor hem of haar die minder uit te geven heeft. Daarnaast doen zij nog steeds hetzelfde werk, voor dezelfde kwaliteit. Dat is natuurlijk goed nieuws, en u kunt er van uit gaan dat de winterschilder zijn kwaliteit zal waarborgen. Het laatste wat zij natuurlijk willen is een slechte naam omdat ze ergens niet goed een huis hebben geschilderd.

Waaruit zijn de tarieven van de schilder opgebouwd?

Wanneer u bepaalde werkzaamheden in of rondom uw huis wilt laten uitvoeren kan het goed zijn dat u een schilder in dient te huren. In de meeste gevallen vindt u niet direct enkele vastgestelde tarieven op de website van de schilder. Dit is ook met een rede zo gedaan, vooral doordat een schilder van te voren niet in kan schatten welke werkzaamheden u precies wilt uit laten voeren en welke tarieven hier bij horen. Het is dan ook van groot belang om een goede samenwerking met de schilder aan te gaan, zodat van te voren al beter ingeschat kan worden wat de totale kosten zijn.

Verschillende tarieven voor binnen en buiten

Allereerst maken de meeste schilders al onderscheid in de werkzaamheden voor binnen en buiten. Zo is het vaak goedkoper om een schilder voor binnenshuis in te schakelen. Dit komt voornamelijk doordat de werkzaamheden buiten andere materialen vereisen, zoals andere verf en een steiger of hoogwerker. Hier hebt u binnen vaak minder snel mee te maken. Wanneer u een schilder voor werkzaamheden buitenshuis inschakelt houdt dit vaak in dat er onderhoudt moet worden verricht aan kozijnen of een dakkapel. Deze bevinden zich vaak op een hoger niveau, waardoor een steiger vereist is.

Onderscheid in arbeidsuren en oppervlakte

Daarnaast komt het ook vaak voor dat de schilder onderscheid maakt bij het samenstellen van de tarieven tussen het aantal arbeidsuren en de totale oppervlakte dat het project telt. Dit houdt in dat de schilder vaak rekent met de totale vierkante meters wanneer u een zeer groot oppervlakte hebt om op te laten knappen. Dit in tegenstelling tot werkzaamheden die erg veel nauwkeurigheid vereisen, zoals het schilderen van deuren, of raamkozijnen. In dat geval berekent de schilder de tarieven aan de hand van het totaal aantal arbeidsuren.

Bronnen:

Schilders
Verfwijzer Vlaanderen.be
Vlaamse schilders