Close

Uurtarief schilder

Wat een schilder per uur kost is afhankelijk van welke schilderswerkzaamheden hij uit moet voeren. Is het een binnenschilder of een buitenschilder? Een schilder rekent meestal geen uurloon wanneer hij grote oppervlakken moet schilderen. In dat geval wordt er vaak een prijs bepaald op basis van het te beschilderen oppervlakte en het soort ondergrond.

Bij meer nauwkeurige schilderswerkzaamheden wordt wel een uurtarief van de schilder bepaald. Bijvoorbeeld bij kozijnen is het niet van belang hoe groot het te beschilderen oppervlakte is, maar hoe lang de schilder over de uit te voeren werkzaamheden zal doen.

Binnenschilder

Het uurtarief van de schilder is anders voor een binnenschilder, dan voor een buitenschilder. De binnenschilder is over het algemeen goedkoper. Per uur kost de binnenschilder gemiddeld genomen 35 euro tot 40 euro. Dit uurtarief van de schilder verschilt natuurlijk per bedrijf. Om er achter te komen wel bedrijf het goedkoopste is, kunt u offertes aanvragen. U kunt dus gratis een offerte aanvragen en het aanbod in uw regio vergelijken. Om de kosten te drukken zou u ook kunnen overwegen een winterschilder in te huren. Deze bieden meestal mooie kortingen, waardoor u extra goedkoop uit bent.

De prijs per uur van de buitenschilder

Zoals hierboven genoemd is de buitenschilder doorgaans prijziger, dan de binnenschilder. Daar zijn echter goede redenen voor. Zo heeft de buitenschilder vaak meer werk voor hij eenmaal aan de slag kan. Hij moet bijvoorbeeld stijgers bouwen en ervoor zorgen dat de weersomstandigheden zijn werk niet zullen verpesten. Daarnaast is ook de verf van de buitenschilder vaak duurder. Al met al komt de kostprijs per uur van de buitenschilder gemiddeld genomen neer op 40 tot 50 euro. Ook hierbij kunt u natuurlijk offertes aanvragen en de prijzen per bedrijf vergelijken.

Schildersbedrijven vergelijken?

Benader schildersbedrijven uit uw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw klus. Gratis en vrijblijvend.