Close

Wandafwerking

Er zijn een hoop manieren waarop u de uitstraling van uw woning kunt veranderen, maar de wandafwerking is misschien wel een van de meest bepalende factoren voor de uitstraling van uw woning. Er is tegenwoordig een hele hoop mogelijk op dit gebied. Van traditioneel tot modern. Van industrieel tot natuurlijk. U kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat.

Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een wandafwerking van natuurstenen. Maar schilderwerk is waarschijnlijk nog steeds de meest gebruikte manier voor het afwerken van de wanden in woningen. Ook daarin zijn een hoop keuzes te maken.

Verven

U kunt de wanden in uw huis afwerken met verschillende soorten verf. Er zijn allerlei aspecten die hierbij een rol kunnen spelen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een verfsoort die zeer milieuvriendelijk is. Kalkverf is daar een goed voorbeeld van. Deze verfsoort is heel simpel in samenstelling. Er wordt slechts gebruik gemaakt van kalk en water. Er zit dus geen chemisch rommel in deze verf en dat kan voor sommige mensen van doorslaggevende waarde zijn in het keuzeproces van een bepaald verfsoort.

Een andere verfsoort is natuurverf. Ook dit is een soort die erg milieuvriendelijk is. Hierbij worden kalk, lijnolie, bepaalde soorten hars en natuurlijke pigmenten gebruikt. Deze verf is dus ook niet giftig en is dus milieuvriendelijk.

Verder kunt u bij de wandafwerking kiezen voor bijvoorbeeld leemverf. Deze verfsoort wordt gemaakt van leempoeder en natuurlijke pigmenten. Het voordeel van deze verf is, dat hij op vrijwel iedere ondergrond te gebruiken is. Daarnaast heeft de verf een hele fijne afwerking.

Keuzes

Waar u voor kiest bij uw wanden hangt helemaal van uw wensen af. De prijs speelt uiteraard een rol, maar ook hoe de uitstraling van een bepaald materiaal is. Kunt u de wand in de kleur krijgen die u graag wilt hebben? Er is heel veel mogelijk, vraag een vakman om advies door gebruik te maken van onze offerte service. Vul hieronder uw postcode in en begin het proces.

Schildersbedrijven vergelijken?

Benader schildersbedrijven uit uw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw klus. Gratis en vrijblijvend.